Vánoce jsou už bohužel za námi, ale právě proto není na škodu si zavzpomínat na chvíle, kdy jsme se na ně teprve těšili. Právě ono čekání si žáci 6. B zkrátili tak, že strávili čtvrteční odpoledne a noc ve škole.

Nejprve vyrazili do cvičné kuchyně, kde se rozdělili na skupiny po čtyřech. V těchto skupinkách „na směny“ vařili a vyráběli vánoční svícny ze sádry. Co dobrého měli k večeři? Vlastnoručně vyrobenou pizzu a palačinky. Mňam! A protože je ve škole čekala i snídaně, upekli společnými silami tři druhy buchet – perníkovou, medovníkovou a čokoládovou.

Výroba svícnů pod vedením paní učitelky Tupé dopadla také na výbornou, snad děti udělaly svým maminkám radost, svícny byly totiž určeny právě pro ně.

Následoval přesun do třídy, zbytek večera si někteří hráli s legem, jiní pak hledali lumpy ve hře Městečko Palermo. Před spaním jsme se podívali na film Cesta na tajuplný ostrov, pak jsme se zavrtali do svých spacáků a spokojeně usnuli.

Ráno nás čekal další příjemný program, spolu se všemi žáky druhého stupně jsme vyrazili do krnovského kina na film Sirotčinec paní Peregrinové pro podivné děti. Šesťáci byli z filmu úplně nadšení, po jeho skončení dokonce začali spontánně tleskat! A aby byla předvánoční nálada dokonalá, ve středu 21. prosince jsme vyrazili na zimní stadion do Krnova. Děvčata si hrála na krasobruslařky a kluci se samozřejmě honili a pořádali závody. Snad se všem poslední školní dny líbily a návrat do školy po vánočních prázdninách bude díky vzpomínkám na ně trochu méně bolestný.

Foto a text Renata Doležalová

Back To Top