S posledním dnem prvního pololetí školního roku 2016/2017 se 8. A rozloučila na bruslích. Hned po rozdání vysvědčení se žáci rychle naobědvali ve školní jídelně a vyrazili na autobus do Krnova.

Vstupu na led přecházely v šatně zimního stadionu pečlivé přípravy. Bylo zapotřebí pořádně přitáhnout brusle. Hned při prvním skluzu po ledové ploše se mnozí přesvědčili o tom, že je nutné mít je pořádně dotažené, aby se v nich noha nehýbala a měla stabilitu.

Po krátkém rozehřátí a rozježdění se někteří pokoušeli o bruslařsky náročnější kousky. Dařilo se zvláště Markétě Kociánové. Ta s přehledem zvládla jízdu pozadu i jednoduchou holubičku. Méně zdatní bruslaři se raději přidržovali krajových mantinelů nebo ochotných spolužáků. Prázdná ledová plocha dětem rovněž umožnila zahrát si na honěnou, zajezdit si v řadě za sebou a také nerušeně nafotit pár snímků.

Poslední vteřiny bruslení se ovšem staly osudné Veronice Krátké. Stačilo malé zaváhání a už ležela na zemi. Bolavé zápěstí bylo nutno ošetřit v nemocnici. Nové pololetí tak Veronika započala s dlahou. Veronice držíme palce, ať je co nejdříve v pořádku. Při bowlingu, na který třída vyrazí příště, bude zdravou ruku potřebovat.

Foto a text Nela Akritidis Čtvrtníčková 

Back To Top