Celý minulý týden na naší škole strávili dva Američané, konkrétně Christian Prendergast a Jeff Boone, kteří u nás vedli konverzační kurz angličtiny. Většina z celkového počtu 35 žáků osmých a devátých tříd s nimi trávila celých šest hodin denně a podle jejich vlastních slov se vůbec nenudili.

Hráli bingo, konverzační hry, jako např. codebreaker, milionáře nebo oběšence, vyplňovali křížovky apod.

Při hodinách konverzace samozřejmě mluvili sami o sobě, sestavovali jídelní lístek, hráli si na číšníky a hosty v restauraci, přednášeli vlastní recenzi oblíbeného filmu, charakterizovali svého nejlepšího kamaráda, prezentovali fotky a mnoho dalšího.

Jeff s Chrissem jim prozradili něco o Spojených státech, vysvětlili jim rozdíly mezi americkou a britskou angličtinou, ale co naše malé angličtináře údajně bavilo nejvíc, byly hodiny, kdy učili Jeffa česky. Může se to zdát snadné, ale když si představíte, že každé české slovíčko musíte vysvětlit anglicky, uvědomíte si, že to vůbec snadné není.

A na co budou nejvíce vzpomínat oba mladí Američané? Moc se jim líbilo moderní vybavení naší školy, byli naprosto unešeni z české kuchyně, chutnaly jim nejen večeře v Rezidenci, ale i obědy ve školní jídelně.

A v neposlední řadě byli pyšní na to, že díky pobytu ve Městě Albrechticích si mohli „vyšlápnout“ i do Polska, mohou se tak doma pochlubit pobytem v další evropské zemi.

Protože se kurz setkal vesměs s pozitivními ohlasy, v příštím školním roce se ho opět pokusíme zorganizovat. Pokud už dnes víte, že byste se kurzu chtěli zúčastnit, začněte si odkládat kapesné do prasátka.

Foto Beáta Jančová, Renáta Doležalová, text Renáta Doležalová

Back To Top