Kroužek vaření se 7. dubna přihlásil do populární celorepublikové dětské kuchařské soutěže Coolinaření se Zdravou 5. Je to ojedinělý vzdělávací projekt Nadačního fondu Albert. Soutěžní disciplínou byla letos příprava zdravé svačinky. Odborná porota hodnotila nejen složení pokrmu a lákavý vzhled, ale i myšlenku, jak soutěžní týmy naloží s připraveným pohoštěním. Pokrm pro čtyři osoby se měl pohybovat v hodnotě 100 korun.

 

Tým Kuchaříčků (Terezka Křištofová, Karolína Janešíková, Petra Kováčová) připravil zdravou svačinku s názvem „Srdíčkový chlebíček s jarní pomazánkou a zeleninou“. Kuchaříčci pozvali na zdravou svačinku své babičky. Předvedli jim své kuchařské dovednosti v prostředí, kde každou středu v kroužku vaření připravují různé dobroty.

Pracovali s láskou a pečlivostí a vše dopadlo na výbornou. Babičky si moc pochutnaly, příjemně naladěné si prohlížely prostředí cvičné kuchyňky a nahlédly i do sešitu receptů kuchaříčků, kde se dozvěděly, co vše již děti ukuchtily. Celé snažení Kuchaříčků jsme zdokumentovali a odeslali do soutěže.

 

Do 5. května jsme netrpělivě čekali na výsledek. Náš tým se do finále bohužel nedostal. Do soutěže se letos přihlásilo celkem 571 týmů a porota vybrala z každé kategorie 5 týmů postupujících do celostátního finále. Konkurence byla opravdu veliká. Děkujeme týmu Kuchaříčků za vzornou reprezentaci školy a jejich babičkám za ochotu a přízeň. Těšíme se na další soutěžní ročník, do kterého se určitě přihlásíme.

Foto a text Iveta Liďáková 

Back To Top