Krásy začínajícího podzimu objevovali žáci ze 4. B. Jako každoročně se vydali na toulky albrechtickou přírodou. Cesta je zavedla až na Hraniční vrch, kde se připravuje otevření naší nové rozhledny, která je přestavěna z bývalých telekomunikačních věží.

Sledovali práci dělníků a obdivovali jejich odvahu při práci ve výškách. Vyzkoušeli si posezení, které je pro návštěvníky přichystané k odpočinku. Všichni se shodli na tom, že rozhlednu určitě navštíví s rodiči v úterý 4. října, kdy se plánuje její otevření pro veřejnost od 15 hodin.

Jako zkušení turisté se pak vydali na cestu zpět. Nikdo si nestěžoval, že už nemůže nebo že ho bolí nohy. Někteří dokonce během pochodu běhali, váleli sudy nebo se kamarádům schovávali. Jiní sbírali šípky na čaj, který si uvaříme ve třídě.

Počasí nám přálo, piknik i odpočinek v trávě byl skvělý. Došlo i na různé hry, z nichž největší úspěch měla hra “Vadí, nevadí“. Scénky, které jsme si zahráli, nás pobavily a s dobrou náladou, i když lehce znaveni, jsme se vrátili zpět do školy.

Foto a text Regína Hajná

Back To Top