Jmenuji se Bianka Bakošová. Pro ty, kteří mě neznají, jsem žákyní 8. B třídy a pocházím ze Slovenska. Kromě toho, že ráda chodím do školy, mám mnoho dalších koníčků. Ve výtvarné dílně pana Hrubého se učím různým výtvarným technikám. Navštěvuji také místní základní uměleckou školu, kde se učím hrát na klavír, na flétnu a zpívám ve sboru. Každou středu jezdím ještě do krnovské zušky, kde studuji sólový zpěv.

Hudební talent jsem zdědila po svém tátovi, který je zpěvákem. Má svoji vlastní kapelu, se kterou vystupuje téměř po celém světě. Zpívání je moje největší láska, která mě přivedla k tomu, že jsem se letos přihlásila do mezinárodní pěvecké soutěže pro začínající zpěváky „Česko zpívá“.

Ze základního kola jsem postoupila do kola výběrového, které se konalo 6. března 2017 v Praze. Porotě se můj výkon líbil. Se soutěžní písní „Spomaľ“ od slovenské kapely Peha jsem se dostala do semifinále.

Dne 7. dubna 2017 mě čeká boj o postup do finále. V tento den bude také vyhlášen vítěz „Ceny internetu“. Svým hlasem mě můžete podpořit i vy a to do 2. dubna odesláním SMS ve tvaru CESKOZPIVA mezera 58 (CESKOZPIVA 58) na číslo 9001009. Cena SMS je 9,- Kč. Za podporu vám ze srdce děkuji. A nezapomeňte mi prosím držet palce!

Foto Veronika Glötzerová, text Bianka Bakošová, 8. B

Back To Top