Tento týden paní učitelka ozdobila svou kytičku figurkou skřítka. Děti se dozvěděly, že začalo podzimní období. Skřítka si tedy pojmenovaly Podzimníček.

Uvolňovací cviky…

Téma podzimu se prolínalo všemi aktivitami a úkoly po celé dopoledne. Vyučování začalo říkankou Vlaštovičky a trénováním cviků na uvolnění ruky.

Jedna, dvě, tři…

V matematice určovaly počet listů, dráčků a barevných koleček. Po přestávce začala opravdová zábava.

Poznáváme písmenko podle hmatu…

Někteří žáci se proměnili v herce a předváděli pantomimu a vymýšleli hádanky tak, aby řešením bylo slovo začínající na s, l nebo m. A pak honem na koberec, kde se hrála „slovní štafeta“, hmatem se poznávala známá písmena a hrálo se na „mimozemšťany“.

Vystřihujeme čepici…

Ve čtení na děti čekal obtížný úkol. Byla to papírová čepice, zdobená všemi tvary probraných písmenek. Nastalo stříhání, třídění, skládání a čtení. Nejdříve se zdálo, že některé děti úkol nedokončí, ale štěstí se nakonec usmálo na všechny.

Protahujeme tělo…

I hravé učení dokáže děti unavit. Přesto se těšily na poslední vyučovací hodinu. V pracovní výchově tvořily ježka z ovoce.

Ježci se povedli…

Na výrobu potřebovaly rozpůlenou hrušku, párátka, kuličky hroznového vína, kousky jiného ovoce, listy, ozdobné špendlíky a šikovné ručičky. Jen se podívejte, jeden ježek je povedenější než druhý.

Ještě přidám lístečky…

Dětem se tento den moc líbil a těší se, že podobný den plný zábavy a her si zopakují v první zimní den. Skřítka Podzimníčka ve třídě vystřídá zimní skřítek.

Foto Regína Hajná, text Irena Santariusová

Back To Top