Jak vypadá opravdový princ a opravdová princezna? Kdo doposud ještě neměl úplnou představu o tom, jak vypadá opravdová princezna a opravdový princ, tak po zhlédnutí pohádky, kterou nastudovala třída 5. A, má jasno.

Chlapci a děvčata po celý měsíc zápolili se scénářem Vlastimila Pešky. První problémy nastaly už při rozdělování rolí. Princeznou chtěla být každá holka, ovšem přemluvit některého ze spolužáků, aby se ujal role prince, se jevilo jako nemožné.

Kdo nehrál, pomáhal se zajištěním podmínek…

Po dlouhém přemlouvání se jí chopil odvážný Patrik Tarabík. Jak se později ukázalo, bylo to správné rozhodnutí, protože divákům se moc líbil, dokonalejšího prince si nemohli přát. Ještě zvolit někoho pro úlohu Herce. A opět byl výběr šťastný.

Právě má hraje Eliška…

Eliška Hajná svými vlastními nápady tuto postavu pozvedla o mnoho stupínků výše, než žádal scénář. Také princezny byly dokonale „princeznovské.“ Celou scénu doladili nejen všudypřítomné služebné a sluhové, ale i hudba ze známých pohádek, která tuto divadelní hru krásně podbarvovala.

Princ, princezna a služebné…

Snad tento prvotní umělecký počin nebyl posledním, protože už nyní je zjevné, že v některých páťácích herec nebo herečka dřímá.

Video Karel Knapp, foto a text Alena Václavíková

Back To Top