Poslední čtvrtek letošního školního roku měli třeťáci naplánovaný dopolední pobyt v Zámeckém parku v Městě Albrechticích. Cílem byla nejen kontrola rostlinek, které v květnu zasadili do tamní nově vznikající zahrady, ale hlavně si měli vyzkoušet výrobu levandulového sirupu a lízátek.

Bohužel od rána silně pršelo. Nepřízeň počasí nebyla pro paní Alenu Šiškovou žádnou překážkou. Sbalila do auta všechny ingredience a vyrazila za školáky přímo do učebny.

Dětem vysvětlila, že dny, kdy hodně prší, jsou velmi oblíbené u žížal. Za deště vylézají na povrch a vzájemně se navštěvují nebo si hledají nové partnery. V průběhu jednoho dne jsou schopny urazit až sto metrů. Ŕekněte, není tato informace novinkou také pro vás?

V hlavní části se holky a kluci od Alenky dozvěděli mnoho zajímavostí o levanduli, obdrželi recept na výrobu zdravých pamlsků, které si vzápětí vyrobili a bleskově „slupli“.

Spokojení malí „degustátoři“ v závěru příjemné návštěvě přislíbili, že na podzim určitě v podobných společných aktivitách chtějí pokračovat.

Foto a text Alena Václavíková

Back To Top