Jsou vánoční prázdniny. Počasí jako na jaře, lyžovat se nedá. Plavat jste už byli, na vycházce s rodiči rovněž, petardy vám naštěstí také došly. Byli jste nejhodnějšími dětmi na světě, pod stromečkem jste našli něco, s čím se dá fotit. Digitální fotoaparát nebo mobil. Nebo stejné vybavení vlastníte už z minulosti a máte i přístup k počítači? Nenuďte se. Zkuste animovat. Podívejte se na následující video. Získáte jednoduchý návod, jak se dá bez nároků na velké vybavení postupovat. 

Pár postřehů získáte i z archivního článku Šesťáci se učí animovat. Poradit vám mohou i šesťáci letošní. Zatím v hodinách informatiky získali základní informace, jak se dá využívat digitální technika k fotografování, natáčení a zpracování videa. I k animaci. Vše je běžnou součástí výuky podle našeho školního vzdělávacího programu „CESTA“. Hlavní práce šesťáky čeká teprve na počátku nového roku, ale jeden z nich, Honza Juráň, si už vše v předstihu vyzkoušel. Podívejte se na jeho první docela povedenou animační hříčku.

http://www.youtube.com/watch?v=XNkusl_lazc

Když se jednotlivé snímky zpracují následně v počítači například s využitím programu  MovieMaker, přidají se titulky a hudba, stačí vše správně uložit a pak se jen dívat a přemýšlet nad možností, jak ještě lépe vytvořit další animovaný filmeček. Co tak vymyslet, zpracovat a zveřejnit nějaké pěkné novoroční přání?

 

Animační hříčky žáci 6.-9. tříd, text Karel Knapp

Back To Top