Letošní páťáci mají štěstí, jednak se učí z posledního vydání učebnice Project 1, která obsahuje aktuální, pro děti atraktivní texty a témata a k níž jsme pořídili i interaktivní iTools, navíc od ledna chodíme na angličtinu do zbrusu nové jazykové učebny.

Veškerá poslechová cvičení, texty a videa, která si v hodinách pouštíme, slyší tedy žáci pěkně ve sluchátkách, což porozumění cizojazyčným textům trochu usnadňuje. Děti si zaslouží pochvalu za nadšení a aktivitu v hodinách, většina z nich se neustále hlásí a pořád se snaží dostat ke slovu, dokonce se někdy zlobí na paní učitelku, že právě je vyvolává málo.

Jazykovou učebnu má už i 1. stupeň…

Tento měsíc jsme se věnovali tématu My Daily Routine (Můj denní režim). Opravdu všichni páťáci bez výjimky dnes zvládnou odpovědět na otázky typu: V kolik hodin vstáváš? Jak se dostaneš do školy? Kde trávíš odpoledne? Co děláš před usnutím? Zformulovat otázku je samozřejmě poněkud těžší, proto měli někteří obavy nechat se při konverzaci paní ředitelkou natočit.

Čtveřice odvážných…

Nakonec se ale našli čtyři stateční, konkrétně Esterka, Honzík, Anetka a Adélka, nervozitu překonali, a mohou se tak pochlubit tím, co se v posledních týdnech naučili. Posuďte jejich snažení sami, k drobným gramatickým chybičkám buďte prosím shovívaví.

Video Regína Hajná, text Renata Doležalová

Back To Top