Loňská první zkušenost s kvalitně obsazeným turnajem na krnovském gymnáziu nás přiměla přihlásit do letošního ročníku dvě pětičlenná družstva – „Bílí“ byli deváťáci, „Černí“ osmáci.

A tak se 10. listopadu sjelo na oblastní kolo do Krnova 19 družstev – 5 ze tří základních škol a 14 z pěti středních škol. Nalosovány byly pětičlenné a jedna čtyřčlenná skupina a mohlo se začít křížkovat a kolečkovat.

Po bojích postupovaly jen první dva týmy ze skupiny. To se nepovedlo našim osmákům, kteří skončili třetí, tedy první nepostupoví. Deváťáci však obsadili druhé místo, a tedy jako jediní zástupce ZŠ postoupili, jenže…

Jenže narazili na pětici „neporazitelných“ gymplaček (utkali se s nimi již loni) a vypadli hned v prvním kole pavouka. Budiž jim útěchou, že tyto dívenky s názvem „No comment…“ opravdu zvítězily!

Co dodat? Turnaj se opět všem líbil, stupně vítězů obsadili výhradně krnovští gymnazisté i s naším bývalým žákem Adamem Liberdou (třetí místo). Že se žáci ZŠ nemohou středoškolákům rovnat, svědčí výsledky dalších desítek oblastních turnajů. Je to však skvělá motivace do budoucích ročníků a možná se za rok za dva coby studenti SŠ tito naši reprezentanti také prosadí. Děkujeme a budeme držet palce! Více o soutěži zde.

Foto R. Hajná, text Milan Pokorný

Back To Top