Na výpravu do pravěkého světa se v úterý 11. dubna vydalo 34 odvážných cestovatelů (budoucích prvňáčků). Počáteční nejistota z nich rychle opadla, když zjistili, jaké aktivity na ně čekají.

Nejprve museli zdolat chůzi na lavičce a kamenech, aby se ocitli v pravěku. Pak s pomocí průvodců (paních učitelek) počítali dinosauří vajíčka, luštili bludiště, hledali rozdíly mezi kamarády dinosaury. Při zdolávání „těžkých“ úkolů jim pomáhaly postavičky z filmu Doba ledová.

Během dobrodružné cesty si zahráli dinosauří pexeso a poskládali puzzle.

Na interaktivní tabuli pomohli spočítat pravěké lidi a mamut je vyzkoušel, jestli umí pojmenovat a vybarvit geometrické tvary.

Obřímu dinosaurovi zazpívali písničku nebo přednesli básničku. Panečku, ten se radoval, když slyšel, jak jsou budoucí školáci šikovní. Za odměnu jim dovolil, aby si ho pohladili nebo se s ním vyfotili.

Na konci dlouhého putování čekalo na děti překvapení. V písku objevily dinosauří vajíčko, ze kterého se jim vyklubal malý dinosaurus. Toho si společně s dalšími dárky mohly odnést domů.

Na památku na pravěký svět se děti dinosaurům podepsaly. Poděkování za přípravu zápisu si zaslouží paní učitelky, paní vychovatelky a pan Jaroslav Hrubý za zapůjčené exponáty pravěkých zvířat.

Do obou prvních tříd nastoupí v září 2017/2018 po 17 dětech. Pokud ještě zvažujete přihlásit dítě k docházce do naší školy dodatečně, nezávazně nás můžete navštívit. Umožníme vám prohlídku celé školy, seznámíme vás s obsahem vzdělávání a poskytovanými službami.

Seznam dětí přijatých do prvních tříd k zahájení povinné školní docházky od školního roku 2017-2018 k nahlédnutí ZDE.

Video Karel Knapp, foto a text Regína Hajná

Back To Top