Každý, kdo ve čtvrtek 30. října navštívil naši školu, mohl ucítit typickou vůni dýní. Žáci 1. až 5. tříd se pustili do vyřezávání strašidelných podzimních dekorací.

Pozorně sledujeme…

Plodů bylo dostatek. Přivezl nám je pan Haken, který je majitelem zahradnictví v Osoblaze. A tak si děti mohly vybrat zelené, žluté, oranžové i žíhané koule a pustit se do tvoření. Ale nebylo to nic lehkého.

Vydlabáváme vnitřek…

Odřezat vršek, vydlabat vnitřek, vytečkovat obrázek a pomocí ostrého nože a pilky ho vyřezat. Občas teklo i trochu krve, ale nebylo to nic tak strašného. Paní učitelky hned ranky ošetřily.

Sledujeme práci pana Chmelaře…

U práce musely děti přemýšlet. Správnou část neodřezat a nepotřebnou vyhodit do koše. Rádcem nám byl pan Chmelař, který se dětem i rodičům věnoval celý den.

Jedna z dýní pana Chmelaře…

Jeho vyřezané dýně vzbudily nadšení snad úplně u všech.

I rodičům se dílo dařilo…

V odpoledních hodinách si vydlabávání dýní mohli vyzkoušet rodiče spolu s dětmi. I je práce velmi těšila. Vzniklo mnoho pěkných přírodních lucerniček. Některé výrobky si děti odnesly domů. Nejpovedenější výtvory byly zapůjčeny do zámeckého parku Pod lipami, kde nás čekal super strašidelný mejdan. Všichni jsme se moc těšili.

Foto Milan Pokorný, text Zdenka Závodná

.

Back To Top