Minulý týden si celá naše třída 9. B prodloužila víkend ve formě školního výletu v Praze. V pondělí 5. června jsme se vydali brzy ráno vlakem z Města Albrechtic.

Protože bylo brzy ráno, někteří z nás se během dvouhodinové jízdy do Olomouce ještě prospali. Když jsme dojeli do Olomouce, museli jsme ještě nějakou chvíli čekat, než přijede vlak. Po příjezdu jsme obsadili naše rezervovaná místa. Konečně se vlak rozjel směr Praha. Většina z nás byla nejvíce nadšená z toho, že v tomto rychlíku měli Wi-Fi a obsluhu, která rozvážela kávu. Díky tomu naše třída přežila další dvě hodiny jízdy.

Na pražské hlavní nádraží pro nás přišla slečna Ester, která nám pomáhala v tom, abychom se v Praze úplně neztratili. Po příchodu do hostelu jsme se ubytovali, nechali jsme si tam naše až nadbytečně velká zavazadla a odshora až dolů jsme proletěli všechny obchody na Václavském náměstí. Po zběsilém „šopování“ jsme se sešli u koně, na kterém, jak všichni víme, sedí kníže Václav. Pak jsme se vydali do metra.

Pokračování programu bylo velice zajímavé a také velmi vysilující. Jako první proběhla akce v JumpParku, ve kterém jsme se všichni pořádně vyskákali, vyblbli, ale taky totálně „vyšťavili“. A to za pouhou hodinu. Ale ještě něco málo energie nám přece jen zbylo na další program. Dále jsme navštívili Únikové hry. Cílem bylo během hodiny v rozlišně tematizovaných pokojích vyřešit rébusy a dostat se ven. 

A protože naše třída má velice ráda hodinové rozchody v obchodních centrech, uspořádali jsme nálet na nákupní centrum Palladium. Hodinu a půl jsme se procházeli po Palladiu, utráceli a čekali, než se začne stmívat.

Pak jsme sedli na tramvaj a jelo se na Petřín. Teda spíš pod Petřín. Na něj jsme se museli dostat lanovkou. Téměř všichni jsme se rozhodli vyjít 299 schodů na vrchol Petřínské věže, kde se nám naskytl opravdu dech beroucí pohled na rozzářenou Prahu, svítící nesčetným množstvím světel. Ani se nám nechtělo jít dolů, ale ještě nás čekala noční procházka Prahou. Cestou ke Staroměstskému orloji jsme se párkrát ztratili, ale to ani nestojí za zmínku. Celkem jsme po noční Praze nachodili 8,5 km.

Na druhý den nás čekalo fantastické muzeum voskových figurín Grévin. Mnoho známých osobností včetně pana Bati, Mozarta, Vinnetoua a hlav mnoha států, například i Alžběty II. Když muzeem procházíte, tak jen čekáte, kdy na vás tito voskoví lidé, kteří vypadají neskutečně skutečně, promluví.

Po tomto opravdu strhujícím zážitku jsme se naposled vydali do Palladia na oběd. Ano zase. Ale musíte to pochopit. Nejbližší obchod pro nás je krnovský Albert. Poté už jen zbývalo sbalit si všechny věci a odebrat se opět na hlavní nádraží a jet další 4 hodiny zpět domů. Na jednu stranu nám bylo líto, že už máme výlet za sebou, na stranu druhou jsme se už těšili domů do postele. Bylo to skvělé zakončení všech školních výletů, které jsme jako třída společně absolvovali. Rozhodně máme o zážitky postaráno a ještě dlouho budeme mít na co vzpomínat.

 Foto žáci 9. B, text Anna Veselá

Back To Top