Velikonoce jsou již za námi. Škoda. Jsou to velice pěkné jarní svátky. Zvláště příprava na ně může být velmi zábavná. Aspoň takhle si ji užili žáci z 1. B na návštěvě ve Středisku volného času v Krnově na akci Velikonoční domeček.

Dílničky byly bezva…

V dílničkách se seznámili s velikonočními tradicemi. Teď už ví, proč se říká Škaredá středa, Zelený čtvrtek, Velký pátek, Bílá sobota. Vlastnoručně si upekli z kynutého těsta mazance a ještě voňavý si ho vzali na cestu domů.

Pozorně posloucháme…

A to není všechno. Do připravených kelímků si zaseli řeřichu a květináč si pak ozdobili papírovým zajíčkem. K Velikonocům patří neodmyslitelně i kraslice. Děti si jedno vajíčko nazdobily do podoby kuřátka nebo žabičky. Podle vlastního zvážení.

Velikonoční vajíčka…

Když jsme se rozloučili a pomalu odcházeli do šatny, cestou jsme objevili tajné dveře. Zaklepali jsme a vešli. Vstoupili jsme do zákulisí loutkového divadla Krnováček. Překvapili jsme milého pana loutkáře, který se na nás nezlobil, ale naopak nám ukázal pěkné loutky a pozval nás na pohádku Čert a Káča. Pozvání jsme přijali a 22. 4. 2016 se zase uvidíme. Už se moc těšíme.

Foto a text Zdenka Závodná

Back To Top