Blíží se konec školního roku a my, žáci 1. B, již dočítáme svůj Slabikář. Skoro celý rok jsme sledovali příběhy Adama, Žanety, Lien a jejich členů rodin. Témata se různě střídala. Bavilo nás řešit spolu s literárními hrdiny různé problémy, překonávat překážky a vnímat svět kolem sebe.

Kapitola Rybičky a rybáři byla jako by o nás. Píše se v ní o panu Jiřím, který je rybář a o jeho synovi Jirkovi, který touží být rybářem jako táta. Jen příjmení Žídek chybí. Taková pěkná shoda se nám zalíbila, a tak jsme si pana Žídka pozvali na návštěvu, aby nám o rybách něco povyprávěl.

Tatínek Jirky se na nás opravdu dobře připravil a my jsme si mohli prohlédnout veškeré jeho nádobíčko a dozvědět se spoustu zajímavostí o našich sladkovodních rybách.

Vyzkoušeli jsme si, jak se drží pruty na kapry i pstruhy, zajímaly nás různé třpytky, splávky, hlásiče záběru a mohli jsme očichat a ochutnat návnady. Ale tyto dobroty jsme raději přenechali rybičkám, protože pan Žídek nám daroval každému pytlík bonbónů.

A protože se prázdniny blíží a zbude více času na rybaření, přejeme Jiříkovi i jeho tátovi spoustu pěkných úlovků i zážitků. Pokud jste i vy do tohoto sportu zapáleni, přejeme i vám Petrův zdar.

Foto a text Zdenka Závodná

Back To Top