Když se počátkem června vydali třeťáci na školní výlet, netušili, že je čeká tolik nevšedních zážitků. Všechno začínalo tak obyčejně. Autobus je přivezl do Štramberku, kde na ně čekala mladá průvodkyně Martina. Společně se vydali k jeskyni Šipka.

Některým dětem se strachy podlamovala kolena. Z temné skrýše vyběhl pravěký člověk, který je vyděsil. Martina jim vysvětlila, že Bertík je plachý a nemusejí se bát. Vešla s nimi do jeho úkrytu, pračlověk však někam zmizel.

Kluci a holky pokračovali v objevování krás a atrakcí v malebném městečku. Navštívili pekárnu U Káči. Tady se dozvěděli velmi zajímavou pověst o zlých Turcích. Majitelé provozovny školákům předvedli výrobu nezaměnitelné pochoutky. Žáci si pak upekli vlastní Štramberské ucho. Chutnalo výtečně.

Ve druhé části výletu se přihnala obrovská průtrž mračen, to však nikoho neodradilo od prohlídky mini zoo. Celí zmáčení se pak přemístili do muzea Tatra v Kopřivnici, kde pro ně organizátorky programu přichystaly zajímavé úkoly. Po splnění této aktivity výletníci ještě z posledních sil vystoupali do věže. Pohled z Trúby stál za to.

I přes chvilkovou nepřízeň počasí všichni shodně konstatovali, že výlet byl bezva. Martince a Moničce, které se o ně tak staraly, patřil v závěru bouřlivý potlesk.

Foto a text Alena Václavíková

Back To Top