V září nám opět začala škola a do třídy 7. B přibyly dvě nové žákyně. Také proto se třídní paní učitelka Veronika Glötzerová rozhodla uspořádat adaptační kurz, tentokrát přímo u nás ve škole. Celá třída se sešla ve čtvrtek v 17 hodin. Děti si vybalily a v malé tělocvičně pak probíhalo mnoho společných aktivit včetně country tance.

Hrajeme hry…

Většina sedmáků se však ukázala jako velcí stydlíni a nakonec tedy tančily jen tři páry. V sedm hodin večer následoval florbalový turnaj ve velké tělocvičně, který vyhrálo modré družstvo s kapitánem Ondrou Priesečanem. Rozhodčího nám dělal pan učitel Michal Adámek, jemuž patří velké díky za pomoc při pořádání adapťáku.

Sportování…

Zlatý hřeb však nastal kolem osmé hodiny večer – stezka odvahy. Už minulý rok měla na adaptačním kurzu velký úspěch (konala se na Cvilíně), ale letos předčila vše. Sedmáci museli po tmě vyjít z malé tělocvičny, projít kolem šaten, vyjít schody, přejít do staré budovy a dojít až k učebně chemie, kde se museli podepsat – naštěstí ne vlastní krví, ale připravenou tužkou.

Stezka odvahy…

Cesta však nebyla jednoduchá – představte si potemnělou školu, kde nevidíte skoro na krok, kolem sebe slyšíte strašidelné zvuky jako z hororu a na cestě vás ještě čekají nejrůznější nástrahy – např. igelit zavěšený nad schody, který vypadá jako oběšenec, paní učitelka schovaná na trase se štěrkátkem v ruce, které vylekalo nejednoho sedmáka a konečně temná postava černého muže se znetvořenou tváří, živým psem a kladivem v ruce…

Naše parta…

Role tohoto strašidla se ujal pan školník, kterému se několikrát podařilo vyděsit i paní učitelku, když se k ní např. v naprosté tmě blížily dvě svítící oči a ona nejprve netušila, že se jedná o školníkovic šikovnou fenku Eby. Ta se mimochodem stala miláčkem sedmáků, když si s nimi po stezce odvahy ještě pohrála a ukázala, kolik toho umí.

Stínohra…

Večer následovala ještě diskotéka a stínohra. Děti si totiž všimly, že vrhají na stěnu zajímavé stíny a začaly vytvářet nejrůznější hromadné kreace, které si můžete prohlédnout na fotkách. Adapťák se tedy vydařil na jedničku a nás už teď čeká hlavně učení, ale po takovém startu to snad půjde samo.

Na golfu se všem líbilo…

V přípravném týdnu jsme se 7. B navštívili ještě golfové hřiště, kde si děti zasportovaly. Jako nadějní golfisté se ukázali Vojta, Dan, Jirka a Míša, kteří dokázali odpálit míček i 70 m daleko.

Foto a text Veronika Glötzerová

Back To Top