Letošní výlet jsme si naplánovali do našich známých hor na Valašsko. Nemohli jsme se dočkat. Už cesta stála za to. Celou dobu v autobuse jsme sledovali okolí – v Hradci nad Moravicí jsme obdivovali zámek, míjeli jsme firmu BRANO (zavírá samo), kterou známe z dennodenního otvírání těžkých dveří ve škole.

Mlha, mlha a zase jenom mlha…

Další zajímavostí bylo město Kunín se zámkem a významnou mlékárnou. Hned jsme si vzpomněli na výborné jogurty a další výrobky z mléka. Ale děsilo nás počasí. Obloha byla černá a pořád pršelo.

Těšíme se, odpočíváme…

Proto jsme se museli v Rožnově na parkovišti přiobléknout a pak už hurá do muzea Valašska na moc pěknou výstavu o životě „cérek a ogarů“ v minulosti.

Ukázka starých řemesel…

V Dřevěném městečku nás kromě jiného zaujaly stánky s tradičními výrobky např. z modrotisku, různé vařečky, brousky, kamínky a šperky, zrcadélka, píšťalky a nožíky, na jídlo pak tradiční frgály a medové uši.

Kluci si koupili většinou píšťalky…

Naše peněženky dostaly zabrat! V autobuse cestou na Pustevny jsme poobědvali z vlastních zásob. Naším cílem byla turistická vycházka k soše Radegasta, který snad ukrývá a hlídá v zemi obrovský poklad.

A jedná ze společných fotografií…

I když nás zklamala veliká mlha, nijak nás to nemrzelo. Ještě nás totiž čekala Opava. Cestu v autobuse jsme si krátili zpěvem, poslechem MP 3, čtením, ale i zlobením s hrou na lupiče.

V autobuse jsme si zahráli na lupiče…

Obchodní centrum BREDA v Opavě někteří ještě neviděli. Takže honem na prohlídku s atrakcemi pro děti i dospělé. Eskalátory jsme vyjeli přímo k Dráčikovi a vřítili se do světa hraček.

V Bredě jsme nejen nakupovali, také jsme se dobře bavili…

Zastavili jsme se i u autodráhy při závodním souboji Daniela a Dominika. Pak rychle na zmrzlinu a plni zážitků jsme se vrátili domů.

Foto Dagmar Vopelková, text žáci 3. třídy a Dagmar Vopelková

Back To Top