První červnový den se třídy 8. A a 7. A v doprovodu paní učitelky Nely Akritidis Čtvrtníčkové, pana učitele Janise Busiose a paní učitelky Jany Samli vydaly na dvoudenní výlet do Ostravy.

Po necelých dvou hodinách jízdy autobusem jsme nejprve zavítali do centra X Laser Game. Byli jsme rozděleni do tří družstev, ve kterých jsme se střídali na stolním fotbálku, X Boxu, hře s laserovými pistolemi a virtuální realitě.

Ta nás zaujala nejvíc. Nasadili nám speciální brýle, jejichž prostřednictvím jsme viděli danou hru (střílení zombie, potápění v podmořském světě, výstup na špici mrakodrapu, sekání ovoce, malování v prostoru). Potom jsme se vydali k autobusu, kde nás čekalo malé překvapení. Autobus se porouchal, takže do Dolní oblasti Vítkovic jsme se museli dopravit tramvají.

Prošli jsme si vysokopecní okruh. Ti nejodvážnější vyšli až na Bolt Tower do výšky 77 metrů. Po prohlídce jsme došli do nákupního centra Forum Nová Karolina. Po malém občerstvení jsme zhlédli film s názvem Strážci galaxie 2, který se nám všem moc líbil. Následoval asi hodinový rozchod a potom hurá trolejbusem na ubytovnu.

Kvůli technickým komplikacím jsme na pokoje dorazili až v době večerky. Všichni jsme byli z náročného dne tak unaveni, že jsme se umyli a zalehli do svých pelechů. Druhý den ráno jsme se jeli nasnídat do Globusu a odtud rovnou do aquaparku v Kravařích. Tady jsme se vyblbnuli na tobogánu a v divoké řece. Někteří zvolili raději relaxaci ve vířivce či opalování venku na lehátkách.

Kolem jedné hodiny jsme se vraceli zpátky do Města Albrechtic. Výlet jsme si moc užili a už se těšíme na to, jakou zábavu nám učitelé připraví v příštím roce.

Foto Nela Akritidis Čtvrtníčková, text Markéta Kociánová, Hana Vaculová  

Back To Top