Milé překvapení čekalo na žáky z 1. B. Ve třídě jim totiž přistál létající talíř s mimozemšťany.

Létající talíř přistál v 1. B…

Vesmírné bytosti Um a Uma navštívily třídu, protože se dozvěděly, že děti probírají písmeno a hlásku velké a malé U, u jako UFO.

Kroužkované ůůůůůůů…

A protože kamarádi z vesmíru měli zájem poznat i další hlásky, kluci a holky jim s radostí přečetli i další písmena, která se už během měsíce září naučili. Nikdo se nespletl ani při skládání dle diktátu. Všechny děti už ví, jak vypadá velké a malé A, a, E, e, O, o.

Hra s čísly a tečkami…

Také v hodině matematiky se žáci pochlubili svými znalostmi. Seřadit čísla od 1 do 5 je jednoduché, ukázat číslice dle diktátu také, určit počet prvků zvládá úplně každý.

Vyrábíme mimozemšťany…

A aby mimozemšťanům nebylo na naší planetě smutno, děti jim v hodině pracovní výchovy vyrobily papírové kamarády. Práce jim šla pěkně od ruky. Obkreslování podle šablony se dařilo.

Stříhání ovládáme…

Stříhání už bylo trošku náročnější, ale všichni ho pěkně zvládli. Nejtěžší bylo přilepit správně ruce a nohy, ale navzájem jsme si pomáhali. Přilepit tykadla, dokreslit oči a pusinku, to už byla hračka.

Mimozemšťané odlétají…

A tak Um a Uma získali spoustu nových kamarádů. Však si návštěvu ve třídě 1. B ještě prodlouží a určitě se od prvňáčků ještě mnoho věcí naučí.

Foto Regína Hajná, text Zdenka Závodná

Back To Top