Pokud se vypravíte na procházku do zámeckého parku Pod lipami, už se nemusíte obávat, že vás cestou srazí auto, neboť do parku vás přivede bezpečný chodníček, který je zakončený příjemně upraveným odpočívadlem.

Pracovití čtvrťáci…

Na jeho zkrášlení mají i zásluhu žáci 4. tříd, kteří zde pod vedením Ing. Hakena vysázeli záhon plný květin. Svou prací si tak upevnili správný vztah ke společně vytvořenému dílu.

Vysazujeme květiny…

Projekt Rozumu navzdory – veřejné prostranství trochu jinak podal Český svaz ochránců přírody a města pod vedením pana Šišky a paní Aleny Křištofové. Byl financován prostřednictvím MAS z dotací SZIF. Když si tento pěkný přírodní kout lépe prohlédnete, zjistíte, že už v létě zde můžete ochutnat maliny, ostružiny, rybízy, třešně, arónie, muchovník a jiné zdravé plody.

Dobroty od paní Alenky a paní Jany…

Aby děti měly představu, na co se mohou v létě těšit, uspořádala pro ně paní Alenka s p. Janou Murovou překvapení. Ovocné limonády, ovocné dorty, ovocné mufiny chutnaly znamenitě. Na rozprostřených dekách děti piknikovaly a užívaly si krásného parkového prostředí, plného modrých pomněnek.

Odpočíváme…

Loučili jsme se neradi, ale měli jsme radost, že i my jsme napomohli dobré věci. Ještě jednou děkujeme paní Aleně Křištofové a panu Šiškovi za prosazení tak užitečného projektu a za příjemně strávené společné chvíle.

O vydařené akci si můžete přečíst i v Bruntálském deníku.

Foto Zdenka Závodná, Ludmila Grčková, text Zdenka Závodná

Back To Top