Na zimním stadionu Krystal v Krnově ve středu 30. března 2016 to žilo. Sešly se zde děti ze širokého okolí, které absolvovaly kurzy bruslení pod záštitou Mikroregionu Krnovsko.

Trenéři bruslení spolu se SPgŠ a SVČ připravili pro děti řadu zajímavých aktivit, které se odehrávaly částečně v prostorách zimního stadionu a částečně na ledové ploše. Předškoláci i školáci zdolávali překážkovou dráhu, chodili po laně, stříleli na figuríny brankářů.

Střelba na figuríny brankářů…

Kluky obzvláště zajímal stroj na údržbu ledové plochy. Každý si vyzkoušel, zda je sedadlo dostatečně měkké a volant pěkně kulatý. V další disciplíně děti zjistily, z kolika věcí se skládá hokejová výstroj. Jejich úkolem bylo správně obléknout nakresleného panáka a uspěli na výbornou.

Trošku se projedu…

Nejvíce se však všichni těšili, až si navléknou své masky, brusle a vyrazí na led. Hry Na rybáře, Na sochy, Na vláček už děti sice znaly, ale tentokráte si je daleko více užily, protože pohyb na ledě již nikomu nečinil žádný problém. Za každý správně splněný úkol získali kluci i holky sladkou odměnu.

Hry na ledě…

Této pěkné akci přihlížel i náš pan starosta Luděk Volek, který nám předběžně přislíbil finanční podporu sportovních aktivit i v příštím roce.

Foto a text Zdenka Závodná a Irena Santariusová

Back To Top