UŽ SE MĚNÍM NA ČTENÁŘE, ZAČNU ČÍST ZE SLABIKÁŘE. NAPŘED SLOVO, POTOM VĚTU, BRZY POROZUMÍM SVĚTU. RYCHLE POJĎ SI SE…
Stačí poprosit šikovné čtvrťáky. V pracovních činnostech už zvládli ukuchtit ledacos. Ovocný i zeleninový salát, tousty a dokonce bramborové placky. V letošním školním roce se rozhodli, že si připraví trošku náročnější jídlo. Z domova si každý donesl 2 uvařené brambory ve slupce, které si oloupal a nastrouhal na struhadle. Kuchtíci pracovali ve skupinkách.
Co si uvaříme, to si také sníme…
Do nastrouhaných brambor přidali „přiměřeně“ sůl, solamyl, hrubou mouku a vajíčko. Z připraveného bramborového těsta si každý kuchař vyválel váleček a z něj pak ukrajoval a tvaroval škubánky. Než se vše uvařilo, skupinky pracovaly na výzdobě jídelní tabule, která musela vypadat skvěle. Pak už se jen servírovalo na talíř, sypalo mákem nebo oříšky a polévalo rozpuštěným máslem. Škubánky nejen dobře vypadaly, ale i znamenitě chutnaly.
Foto a text Regína Hajná