UŽ SE MĚNÍM NA ČTENÁŘE, ZAČNU ČÍST ZE SLABIKÁŘE. NAPŘED SLOVO, POTOM VĚTU, BRZY POROZUMÍM SVĚTU. RYCHLE POJĎ SI SE…
Velkým zážitkem je pro nás práce ve cvičné kuchyni. Tentokrát jsme si vybrali přípravu svačiny. Máme rádi pizzu a každý si udělá tu svou!
Příprava byla hračkou, protože mnozí z nás si doma takové jídlo připravují často. Zakoupili jsme proto jen těsto a zbytek už jsme si donesli podle vlastní chuti a přání.
Tentokrát jsme pizzu připravovali z listového těsta. Pořádně se musí do tenka vyválet. Pak už si zdobíte a vylepšujete svoji vlastní chuťovou představu.
Kromě toho jsme ještě využili jablka a hrušky na skořicová strašidýlka. Je to jednoduché – oloupat, vykrojit jádřince a pak podle fantazie vytvořit obličej strašidla. Přendat na plech s pečícím papírem a posypat skořicovým cukrem. Dáte do trouby upéct asi 20 minut.
Chutná to výborně teplé a krásně provoní místnost, skoro jako o Vánocích. Doporučujeme jako dezert se šlehačkou a ovocem. A jak to dopadlo s pizzou? Byla vynikající a všem moc chutnala. Domluvili jsme se na dalším kuchtění – jablečném štrúdlu.
Foto a text Dagmar Vopelková a 5. B