Na konci měsíce května se konala závěrečná slavnost u příležitosti ukončení předtaneční výchovy žáků 9. ročníků. S ohledem na nepříznivé počasí se nakonec vše uskutečnilo v tělocvičně naší školy. Poslední vyučovací hodiny již probíhaly velké přípravy, kterých se chopili nejen učitelé, ale také deváťáci samotní. Veškerá výzdoba se nesla v duchu jara, a tak nemohla chybět záplava květinových dekorací v decentních barvách bílé, růžové a červené. S blížícím se začátkem nervozita žáků rostla a na sebevědomí jim rozhodně nepřidalo množství diváků, kteří se na jejich výkony přišli podívat. Počet hostů na naší malé akci se nakonec vyšplhal na číslo, za které by se nemusel stydět ani regulérní ples. Není se vůbec čemu divit, kdo by taky nechtěl vidět své ratolesti tancovat nastrojené v krásných plesových šatech a elegantních oblecích.

Program zahájilo všech 28 tanečníků mazurkou a následně chlapci představili své taneční partnerky a předali jim kytičku. Na všechny ostatní tance byly děti rozděleny do 2 skupin po 7 párech. Během téměř dvouhodinového programu zatančily ještě valčík, cha-chu, blues, quickstep, polku, waltz a nejjednodušší řecký tanec s trošku krkolomným názvem chassaposervikos, který je tak jednoduchý, že po chvíli se mohli přidat i hosté. Součástí tohoto programu byl také dojemný ploužák dívek většinou s tatínky a chlapců se svými maminkami. Atmosféru dokreslovala živá hudba pod vedením pana Martina Kachlíka. Na závěr tohoto programu bylo malé překvapení, kdy tanečníci předvedli sérii 5 ikonických tanců, počínaje nejznámějším tancem slavného filmu Horečka sobotní noci ze 70. let 20 století. Dále následoval Thriller Michaela Jacksona, Makarena, tanec z videoklipu Asereje od Las Ketchup, a vše zakončili bizarním hitem zvaným Gangnam Style.

Poté následovala volná zábava, kdy si děti i rodiče mohli zatancovat, pobavit se, vyfotit se ve fotokoutku anebo se mohli podívat na fotografie z našich zkoušek, které jsme promítali celý večer na plátno. Z pozice letošních tanečních mistrů bychom s panem učitelem Grčkem rádi poděkovali všem tanečníkům za okouzlující výkony a jejich rodinným příslušníkům za úžasnou atmosféru, kterou na slavnosti vytvořili. Velké díky si zaslouží také sponzoři této akce – Město Albrechtice, Nachmelená opice, Restaurace Pančava a Krnovská škrobárna. Celá akce by se však neuskutečnila bez pomoci třídních učitelů – pana učitele Busiose a především paní učitelky Tupé, která vše zvládla s grácií, předvedla výborné organizační dovednosti a kreativního ducha. Už nezbývá než se těšit na další ročník!

Foto Michaela Kubiszová, foto a text Jana Samli, Lubomír Grček

Back To Top