Poslední červnový týden je ve znamení výletů, her, sportovních aktivit, ale také nabízí jiný prostor k získávání nových informací. Děti…
Děti se ve škole učí nejen teoretickým znalostem ale i praktickým dovednostem. V rámci učiva prvouky, kde prvňáčci v únoru dopodrobna prostudovali vše možné o zdraví lidského organismu a následně v březnu přešli k tématu o jaru, si připravili svačinku. Připravovaný pokrm splňoval zásady zdravé stravy.
![IMG_6529](https://www.zsma.cz/wp-content/uploads/2023/03/img-6529.jpg)
![IMG_6535](https://www.zsma.cz/wp-content/uploads/2023/03/img-6535.jpg)
![IMG_6555](https://www.zsma.cz/wp-content/uploads/2023/03/img-6555.jpg)
![IMG_6561](https://www.zsma.cz/wp-content/uploads/2023/03/img-6561.jpg)
Byl to zapékaný toust (veka) mazaný tvarohovou pomazánkou a sypaný klíčky řeřichy a čočky. Načež klíčky jsme si nekoupili, nýbrž sami vypěstovali. Dětem vlastnoručně připravená svačinka chutnala, dokonce přišla i žádost na zaslání receptu.
![IMG_6587](https://www.zsma.cz/wp-content/uploads/2023/03/img-6587.jpg)
![IMG_6579](https://www.zsma.cz/wp-content/uploads/2023/03/img-6579.jpg)
Tvarohová pomazánka
½ tvarohu
¼ živočišného másla
špetka soli dle chuti
½ strouhané mrkve
Vše třít či šlehat do spojení ingrediencí a natírat na předpečenou veku potřenou rozpuštěným máslem. Ještě zdravější a lehčí varianta by byla z rostlinného másla a jako sacharid lze zvolit nějaké celozrnné pečivo.
Foto a text Vladimíra Dudková