Kluci a holky absolvovali v loňském školním roce kurz bruslení s panem trenérem Ryparem v Krnově na ledové ploše Krystal…
Bojujeme o body u poroty, která hodnotí upečené dobroty v akci Peče celá škola. Ve skupinách jsme si rozdělili úkoly a už se vážilo, míchalo, šlehalo, plnilo, zdobilo a ochutnávalo. Snad budou kornoutky porotě chutnat.


Recept
kolik váží tři celá vajíčka, tolik krystalového cukru
kolik váži dvě celá vajíčka, tolik hladké mouky
Vyšleháme vajíčka s cukrem a přidáme mouku. Na vymazaný a vysypaný plech děláme lžičkou malá kolečka, která pečeme jen chvíli na 200 stupňů, ještě teplá srolujeme do kornoutků.
Náplň
mascarpone
300g šlehačky 33%
2 lžičky ml. cukru
Ozdobit můžeme drobným ovocem – rybíz, maliny, borůvky, ostružiny, v létě plníme vyšlehanými bílky s cukrem a přimícháme lesní jahody – vynikající.


O tom, že jsme šikovní kuchaříci, dokazují fotky z hodiny pracovní výchovy, kde jsme připravovali zdravé zeleninové a ovocné saláty.
Foto a text Ludmila Grčková