UŽ SE MĚNÍM NA ČTENÁŘE, ZAČNU ČÍST ZE SLABIKÁŘE. NAPŘED SLOVO, POTOM VĚTU, BRZY POROZUMÍM SVĚTU. RYCHLE POJĎ SI SE…
Dva dny si holky a kluci z 5. A nemuseli chystat do školy svačinu. Ptáte se proč? Odpověď je prostá. Protože si ji připravili přímo v budově školy.
I kluci byli šikovní…
V úterý si vytvořili skupiny, které obdržely recept. Ve středu dopoledne pak všichni společně vyrazili na nákup potřebných surovin. Ve čtvrtek ráno došlo k „obsazení“ cvičné kuchyně a jídelny.
Namazat, poskládat…
Na stůl se rozložily recepty, všechny ingredience a nádobí. Kulinářské klání mohlo začít. Svačinové menu obsahovalo 6 druhů tradičních i netradičních pomazánek:
1. pórkovou
2. pomerančovou
3. rybí
4. banánovou
5. okurkovou s ementálem a pažitkou
6. tvarohovou se salámem
Skupiny 3 až 4 „kuchařů“ krájely, strouhaly, míchaly, mazaly a umně zdobily. Po závěrečném naservírování výsledků svého snažení se všichni usadili a s popřáním dobré chuti se pustili do ochutnávky.
Všem chutnalo výborně…
I přesto, že sousta vydatně zapíjeli ovocným čajem, hromadu jídla nezdolali. Zbylé produkty pečlivě uložili do lednice, aby v pátek již od ranních hodin mohli v příjemném hodování pokračovat.
Foto Alena Václavíková a Daniel Kmínek, text Alena Václavíková