Když se třeťáci chystali do kina, přišla povodeň. Když se rozhodli vyrazit do lesa, začalo pršet. Tuto akci jsme si ale nehodlali počasím překazit. Prostě jsme narychlo překopali plány. Místo do lesa se šlo do Opavice na zahradu. Tam nás doprovázela Kira. Po cestě jsme se stavili také ke Kate, pomazlit se s koťátky, přitom jsme ještě stihli tahat otázky o přírodě a společnými silami na ně odpovídat.

Když jsme byli konečně na místě, nejdříve se svlékly pláštěnky, protože překvapivě přestalo pršet. Kluci rozdělali oheň na opékání a zatopili v krbu pergoly. Děvčata pomohla nakrmit Kiru, králíčky i smečku koček. Pak se opékalo, jedlo. Kluci si odběhli zahrát s Kirou fotbal a holky uvařily všem čaj. Nakonec se všichni svolali opět do pergoly, protože se blížil čas návratu, ale my jsme stále neznali všechny indicie. Takže se každý zapojil do řešení otázek, za které se získávaly. Právě ony nám měly ukázat, kde je ukryta odměna.

Byla to fuška, dokonce se jedna nápověda ztratila, ale místo bylo odhaleno. Odměna je ukryta v kapli sv. Anny u Krtečkovy studánky. Děcka to vyděsilo. „Jak se tam dostaneme?“ Samo, že jsem je v tom nenechala, dobroty jsem před akcí rychle svezla dolů. Takže si odměnu třeťáci spravedlivě rozdělili a vyrazili zpátky. To už zase začínalo pršet.

Foto a text Vladimíra Dudková

Back To Top