Jistě už skoro všichni víte, že jsme přihlásili naši paní učitelku Regínu Hajnou do soutěže „Zlatý Ámos„. Do regionálního kola jsme si společně se třídou připravili vymyšlenou scénku „Mach a Šebestová představují ohrožený druh Reginu Hajnus“. Do Vratimova vyrazila naše parta (Klárka Boháčová, Anička Veselá a Láďa Dlouhý) společně s paní učitelkou a paní Janou Holomuckou, která nám dělala řidiče.

Příprava začala v 5. B…

V Domě dětí nás rozdělili do dvou skupin. My jsme si vylosovali číslo pět. Netrvalo dlouho a byli jsme na řadě. Během vystoupení se z výrazů poroty nedalo nic vyčíst, ale někdy se na nás všichni velmi příjemně usmáli. Často jsme viděli, že je vystoupení baví. Na jejich otázky jsme hravě odpovídali. Následovalo focení a pak už jsme si jen užívali. Hráli jsme společenské hry a občerstvovali se. Před vyhodnocením nám čas zkrátila děvčata z jednoho soutěžního týmu.

Foto archív soutěže Zlatý Ámos – regionální kolo ve Vratimově…

A je to tady! Do místnosti vchází porota, začíná vyhlašování „šťastlivců“, kteří postoupí do semifinále v Praze. Držíme pěsti. Náhle slyšíme jméno nám dobře známé, Regína Hajná. Hurá, my opravdu postupujeme dál! Cesta domů nám rychle ubíhá, protože se radujeme, že se nám to podařilo. Nesmíme samozřejmě zapomenout poděkovat našim spolužákům, kteří nám drželi palce.

za 5. B Klára Boháčová

Další informace uvádí v Bruntálském a krnovském deníku – Krnov paní redaktorka Anna Dohnalová v článku „Učitelka pokračuje dál v soutěži Zlatý Ámos“. Podívat se můžete ZDE.

Back To Top