Kluci a holky absolvovali v loňském školním roce kurz bruslení s panem trenérem Ryparem v Krnově na ledové ploše Krystal…
Pokud máte málo času, pak je tato roláda pro vás dobrou možností. Viktorka Kurzová, Viktorka Včelná, Izabela Drahokoupilová a Maruška Michková ji upekly pro své spolužáky. Nejprve si pořádně pročetly recept a připravily všechny suroviny.
6 vajec
6 dkg krupicového cukru
6 dkg moučkového cukru
3 dkg kakaa na pečení
2 šlehačky (33%)
olej na potření
alobal


Pak se s chutí pustily do práce. Oddělily bílky od žloutků. Do bílků přidaly krupicový cukr a vyšlehaly tuhý sníh. V další misce vyšlehaly žloutky s moučkovým cukrem do pěny a přidaly 3 dkg kakaa. Tuto hmotu opatrně vmíchaly do vyšlehaných bílků a natřely na plech vyložený alobalem a pořádně potřeným olejem. Vložily do vyhřáté trouby na 180 °C a pekly pouze 8 minut.


Než korpus vychladl, stihly si zahrát 2 společenské hry. Potom ušlehaly 2 šlehačky (33%) se 2 polévkovými lžícemi cukru a ty rozetřely na korpus. Pak už zbývalo jen roládu zatočit a uložit do ledničky, aby v úterý mohla ochutnat školní porota a spolužáci.
Foto a text Jitka Hlaváčková