Žáci 6. tříd se v hodině přírodopisu podívali pod pokličku mikrosvěta. Dávno ví, co je to mikroskop, k čemu slouží a z čeho…
Apple crumble, typický anglosaský moučník, který připravují britské hospodyňky již od dob druhé světové války. Tehdy se Britové potýkali s nedostatkem základních surovin, a proto se museli obejít například bez vajec nebo mléka. I přesto se tento koláč těší velké oblibě. A to vám potvrdí i angličtináři sedmého ročníku.
Ve 4. lekci učebnice Project 2 museli sedmáci zvládnout poměrně náročnou gramatiku počitatelných a nepočitatelných podstatných jmen, užití členu neurčitého, some/any a mnoho dalšího. Hodiny angličtiny ve školní kuchyňce se tak staly žádoucím zpříjemněním.
Pokud i vy jste dostali chuť na něco sladkého, inspirujte se receptem žáků paní učitelky Silvie Kaňa. Fantazii se ovšem meze nekladou. Při přípravě drobenky můžete místo mouky použít krupičku, ovesné vločky, dochutit dále skořicí a třtinovým cukrem. I jablečný základ lze vylepšit třeba švestkami či ostružinami.
Teď už jen Enjoy your meal!
Video a foto Silvie Kaňa, text Nela Akritidis Čtvrtníčková