UŽ SE MĚNÍM NA ČTENÁŘE, ZAČNU ČÍST ZE SLABIKÁŘE. NAPŘED SLOVO, POTOM VĚTU, BRZY POROZUMÍM SVĚTU. RYCHLE POJĎ SI SE…
Vánoční přípravy pomalu nabírají na obrátkách. Uklízíte, nakupujete dárky, sháníte stromeček, kapra a na pečení cukroví vám už jen sotva zbyde čas? V tom případě právě pro vás mají žáci sedmého ročníku skvělý tip.
Vyválíme těsto…
Během pouhých několika desítek minut upekli vynikající a super rychlé vinné cukroví. Suroviny určitě najdete hned teď doma. Budete potřebovat: 250 g hladké mouky, 250 g másla, 5 lžic bílého vína, směs moučkového a vanilkového cukru na obalení.
A můžeme vykrajovat…
Všechny ingredience smíchejte, vypracujte těsto a nechte v lednici chvíli odpočinout. Následně těsto vyválejte, vykrájejte drobnější tvary. Pečte v troubě na 180 °C po dobu deseti minut. Ještě horké opatrně obalujte v cukru.
Přidej ještě trochu mouky…
Pečením si sedmáci ve školní kuchyňce zpříjemnili předvánoční týden. Nejen děvčatům, ale i mnohým chlapcům šla práce hezky od ruky. Výsledky svého snažení okamžitě ochutnali a podělili se i se svými učiteli.
Foto i text Nela Akritidis Čtvrtníčková