• Jana Mičaninová
  • Výlety
  • 157× přečteno

V úterý 18. 6. vyrazili žáci 7. A, 7. B a 8. B  na dvoudenní výlet. Během prvního dne jsme navštívili jednu z nejvyhledávanějších jeskyň Moravského krasu – Punkevní. Podívali jsme se až na dno propasti, pak jsme pluli lodičkami a nahoru zpět k chatě Macocha se dostali pomocí lanovky. Po večeři a ubytování na této chatě se konala menší procházka, během které si žáci zastříleli na terč a vyrobili skřítkům domečky. Okruh nás zavedl až na druhý vyhlídkový můstek. Druhý den jsme se přemístili do Brna na hrad Špilberk, tam jsme se proplétali dlouhými klenutými chodbami věznice známé jako Kasem

Po drobném obědě v nákupním centru Šantovka jsme se přemístili na Výstaviště, kde se koná světová výstava kosmonautiky Space Mission. Žáci měli možnost si prohlédnout originální americké a sovětské skafandry, motory raket, kosmické lodě, nahlédli do modelů raketoplánu a orbitálních stanic.

Ti nejodvážnější si také vyzkoušeli virtuální realitu a gyroskop.  Během jeho otáčení si vyzkoušeli pocity stavu beztíže. Poslední zbytky energie nechali v lunaparku, nejoblíbenější atrakcí se stala bláznivá lavice. Výlet se všem moc líbil a již nyní se těšíme, co nás čeká příští rok.

Foto a text Jana Mičaninová

Back To Top