Žáci 6. tříd se v hodině přírodopisu podívali pod pokličku mikrosvěta. Dávno ví, co je to mikroskop, k čemu slouží a z čeho…
Během týdne se ve školní kuchyňce vystřídali žáci 8. tříd. Nejdříve předvedli svůj skvělý premiérový výkon chlapci a děvčata z 8. A Během dvou vyučovacích hodin si stihli připravit spoustu dobrot a bylo vidět, že v kuchyni nejsou žádnými nováčky.
Klukům byla svěřena rajčata a okurky…
Každá skupinka už měla připravené své recepty, a tak se mladí kuchaři s chutí pustili do práce – krájelo se maso, zelenina, vařily se těstoviny a rýže. Někteří měli chuť na zákusky sladké i slané, takže se za chvíli v troubách pekla perníková buchta, muffiny s různou příchutí, šneci z listového těsta a také se opékaly přílohy k minutkám z kuřecího či hovězího masa – brambory a hranolky.
Poznáte, co jsme upekly?
Robert, Nikola a Laura si troufli na rizoto podle maminčina receptu – restovali maso, přidávali nakrájenou mrkev a společně dusili. A výsledek? Byl přímo skvělý. Martin zase překvapil téměř hereckým výkonem, když jeho palačinky „létaly“ vzduchem a opět bezpečně „přistávaly“ na pánvi.
Kluci se rádi pochlubili…
Děvčata a chlapci z 8. B ukázali, že ve školní kuchyňce vařili již několikrát. Kluci připravovali rizoto s kuřecím masem a zeleninou, skvělou pizzu nebo pudink s ovocem. Děvčata zase vyzkoušela originální šneky z listového těsta nebo plněné zapečené bagety s oblohou.
Výroba osvěžujícího salátu šla klukům od ruky…
Nakonec si všichni pochutnávali na svých dobrotách u pěkně prostřených stolů, kde nechyběly ani zeleninové saláty. A paní učitelka? Byla nadmíru spokojená z šikovných kuchařů a fotky jsou toho důkazem.
Text a foto Taťána Kurečková