Kluci a holky absolvovali v loňském školním roce kurz bruslení s panem trenérem Ryparem v Krnově na ledové ploše Krystal…
V úterý 12. února jsme se odpoledne sešli ve školní kuchyňce – Adéla, Aneta, Eliška, Jakub a Petr s paní učitelkou Pokornou. Rozhodli jsme se naši třídu reprezentovat ve školní soutěži Peče celá škola ovocným tvarohovým dortem. Přestože nejsme žádní cukráři, dort se nám opravdu podařil a všem moc chutnal! A protože jeho výroba není skutečně vůbec obtížná, tady je recept a můžete to vyzkoušet i vy.


Suroviny:
1 hrnek polohrubé mouky
½ hrnku moučkového cukru
100 g másla
½ sáčku kypřícího prášku do pečiva
Náplň:
500 g měkkého tvarohu ( v kostce)
1 kelímek zakysané smetany
200 ml mléka
½ hrnku moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 vanilkový pudinkový prášek
150 g směsi lesního ovoce ( může být různé – maliny, borůvky, syrové i zmražené)


Postup:
Předehřejeme troubu na 180°C. Dortovou otevírací formu vyložte pečícím papírem. Z mouky, cukru, másla s kypřícího prášku vypracujte drobenku a asi ¾ nasypejte na dno formy. Smíchejte suroviny na náplň, natřete ji na drobenku a ve formě, přidejte ovoce a zbytek drobenky. Pečte 45 minut do světle zlaté barvy.
Mňam, mňam! :))
Foto Aneta Poláchová, Jana Pokorná, text Jana Pokorná