Žáci 6. tříd se v hodině přírodopisu podívali pod pokličku mikrosvěta. Dávno ví, co je to mikroskop, k čemu slouží a z čeho…
Zatímco osmáci a deváťáci vyrazili za kulturou do opavského divadla, všichni žáci 6. B se ve středu 22. května 2013 odebrali na pátou a šestou vyučovací hodinu do školní cvičné kuchyně.
Každý má svůj úkol…
Podrobili ji skutečné zatěžkávací zkoušce – pod vedením své třídní učitelky si totiž uvařili oběd o třech chodech.
Něco už máme i na sporáku…
A protože máme k dispozici hned čtyři zbrusu nové sporáky, naplánovali jsme si dokonce výběr ze dvou hlavních jídel a dvou dezertů.
Ty prosím zajisti…
A co že jsme to podávali? Prvním chodem byl kuřecí vývar se zeleninou, játrovými knedlíčky a nudlemi.
Myslíš, že to bude k jídlu?
Následovaly kuřecí nudličky s americkými brambory a špagety s vepřovým masem a italskou omáčkou (někteří jedlíci opravdu ochutnali obojí).
Hurá na nádobí…
Sladkou tečku představoval piškotový řez s pudinkem a kysanou smetanou a klasická česká palačinka s cukrem a kakaem.
Pěkně naservírovat a…
Všichni jsme se do práce a míchání surovin vrhli s takovým nadšením, že nám dalo hodně práce uvést kuchyň do původního stavu.
Dobrá věc se podařila…
Společná konzumace všech těch dobrot nám pak byla zaslouženou odměnou. Kromě fotek a plných žaludků nám už navždy zůstanou krásné vzpomínky na neobvykle strávené odpoledne.
Pozor na nudle…
A samozřejmě jsme si slíbili, že jsme spolu nevařili naposledy.
Foto Karel Knapp, text Renata Doležalová